Cato nomineert team 'Onbegrepen gedrag' voor titel | 12 maart 2018

Het zal jullie niet zijn ontgaan. De Week van Zorg en Welzijn is gestart. De werkgeversvereniging 'ZorgZijn Werkt' organiseert ieder jaar in deze week de ZorgTopper verkiezing. Cato heeft het team aandachtsvelders ‘onbegrepen gedrag’ genomineerd voor de titel ZorgToppers 2018.

Team aandachtsvelders ‘onbegrepen gedrag’

Op de zeven PG-afdelingen bij Cato Den Haag hebben we een team aandachtsvelders ‘onbegrepen gedrag’. Dit onbegrepen gedrag veroorzaakt een hoge belasting bij de mantelzorger en het (zorg)team, dat stress veroorzaakt of wordt afgedaan als ‘dat hoort bij dementie’. Deze zorgmedewerkers zijn een belangrijke spil tussen onze bewoners, de familieleden / mantelzorgers en de andere leden van het (zorg)team.


Onze aandachtsvelders ‘onbegrepen gedrag’ krijgen van de mantelzorgers een hele goede waardering over hun inzet in de communicatie tussen de bewoner en de mantelzorger.


De aandachtsvelders zetten zich extra in met veel enthousiasme. Zij brengen dit over aan de mantelzorgers en de rest van het team om de bewoners een gevoel van thuis te geven. Er heerst dan ook een rust op de afdeling, en de bewoners ook het gevoel hebben dat zij thuis zijn en niet beperkt worden in hun dagelijkse doen en laten.

Bovendien worden er dagelijks bezigheden en activiteiten georganiseerd, waaraan de bewoners in samenspraak en/of in samenwerking met de mantelzorgers, vrijwilligers en leden van het team meedoen waardoor zij zich niet hoeven te vervelen; zij worden geprikkeld om te participeren. Tijdens de familieavonden en de ronde tafelgesprekken die Cato organiseert, komt duidelijk naar voren dat de mantelzorgers uiterst tevreden zijn over de inzet van het team en dan met name over de aandachtsvelders ‘onbegrepen gedrag’ die vaak ook EVV-er zijn van ‘hun’ bewoners.


Voor al het onbegrepen gedrag zijn er in overleg met de psycholoog omgangsafspraken gemaakt en vastgelegd met het team. Ook de evaluatie van deze omgangsafspraken geven een goed gevoel aan het team, de mantelzorgers en de bewoners.


Zonder ons team aandachtsvelders ‘onbegrepen gedrag’ zouden de bewoners erg onrustig zijn en zouden de mantelzorgers geen rust hebben over de door ons geboden zorg aan hun dierbaren.

Al met al kunnen we stellen dat de Cato-organisatie niet meer uit de voeten kan zonder deze aandachtsvelders. En dit is dan ook voor ons de motivatie om het team van 12 aandachtsvelders te nomineren voor de titel ZorgToppers 2018!


Terug naar overzicht
 
Cato is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Calibris Erkend LeerbedrijfBronzen bordje CatoAangesloten bij De Geschillencommissie Verpleging, Verzorging en Thuiszorg