Inschrijven?

Heeft u interesse in vertrouwd en ondersteund wonen? Of wilt u zich inschrijven voor een woning? Neemt u dan contact met ons op.

Inschrijven
 

Vertrouwd en ondersteund wonen

In de seniorenwoningen bij Cato woont u zelfstandig in een veilige en vertrouwde omgeving. Mocht de situatie erom vragen, dan bent u verzekerd van hulp en ondersteuning. Er zijn diverse zorg- en welzijnsdiensten bij u in de buurt. U kunt hier naar behoefte gebruik van maken. Op die manier kunt u zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen.
 

Alle woningen zijn ingesteld op oudere bewoners (55+) of bewoners met een beperking. Ze zijn veilig en goed toegankelijk, ook voor minder validen. Alle wooncomplexen zijn voorzien van gemeenschappelijke ruimtes en tuinen waar u zich kunt ontspannen, waar u uw buren ontmoet, of kunt deelnemen aan activiteiten. De bewoners doen er zelf veel aan om het wooncomplex echt tot een vertrouwd huis te maken en te houden. Er worden bijvoorbeeld gezamenlijke activiteiten ondernomen, bewoners helpen elkaar als dat nodig is en behandelen elkaar met belangstelling en respect.

In al onze woningen bieden we services en diensten aan. Desgewenst kunt u ook verzorging aan huis krijgen.

U zou kunnen wonen in:


Kosten

De woningen zijn sociale huurwoningen. Gemiddeld liggen de kale huurprijzen tussen de € 500,00 en € 575,00. Afhankelijk van uw inkomen kunt u in aanmerking komen voor huurtoeslag. Deze toeslag kunt u aanvragen bij de Belastingdienst.
Als u bepaalde aanpassingen wilt doen aan uw woning, bijvoorbeeld beugels of speciale kranen, kunt u dit aanvragen bij de gemeente, via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Deze aanpassingen worden in veel gevallen vergoed. Soms moet u een klein bedrag bijbetalen.

Inschrijven

Als u in één van onze seniorenwoningen wilt komen wonen, heeft u geen indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. U huurt de woning van de ASB. Alle woningen zijn sociale huurwoningen.

Dit betekent dat het bruto verzamelinkomen voor alleenstaanden niet hoger mag zijn dan € 22.100 en voor echtparen tot 65 jaar € 30.000 en vanaf 65 jaar € 30.500 (prijspeil 1 januari 2016). Dit zijn de inkomens die voor huurtoeslag in aanmerking komen.

Wilt u meer informatie of wilt u zich inschrijven? Neemt u dan contact op met onze woonconsulent. U kunt haar bereiken via:
T 070-321 01 57
E Verhuur@cato-wwz.nl

 
Cato is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Calibris Erkend LeerbedrijfBronzen bordje CatoAangesloten bij De Geschillencommissie Verpleging, Verzorging en Thuiszorg