Zorg bij de laatste levensfase

Een verouderingsproces kunnen we niet stoppen, wel vertragen. Bijvoorbeeld door een goede zorg, een gezonde leefstijl, een positieve levenshouding. Maar er komt een moment waarop behandelingen geen resultaat meer hebben of een bewoner zelf aangeeft dat het genoeg is geweest. Het leven is voltooid. Dan breekt een nieuwe fase aan. Niet alleen voor u, maar ook voor uw verzorgenden, familie en mantelzorgers. Wat kunnen wij in deze fase voor u betekenen?

Palliatieve zorg

Wanneer u in samenspraak met uw huisarts of behandelaar besluit dat de zorg of behandeling niet meer gericht is op genezing maar op het verlichten van klachten, wordt dit palliatieve zorg genoemd. Naast medische begeleiding bieden wij u mentale en/of geestelijke ondersteuning.
Wij omringen u met zorg en aandacht. Wij willen dat u zich zo comfortabel mogelijk voelt. Ook nu houdt u de regie: wij handelen naar uw wensen. Uiteraard worden uw naasten zo veel mogelijk bij deze fase betrokken.

Wilt u meer weten over de wijze waarop Cato omgaat met vragen rondom het levenseinde, stelt u deze gerust.

 
Cato is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Calibris Erkend LeerbedrijfBronzen bordje CatoAangesloten bij De Geschillencommissie Verpleging, Verzorging en Thuiszorg